onsdag 23 juli 2008

Mick Mars, cool kille!



Att Mick Mars (Robert Alan Deal, född 4 maj, 1951) är den tuffaste medlemmen i Mötley Crüe kan vi väl alla vara överens om. De andra barnungarna kan pyssla med sina skvallertidningsfasoner hur mycket de vill. Alla vet ändå att Mick är coolast på alla sätt och vis.
Att Mick Mars även är ganska duktigt mycket äldre än de andra medlemmarna är inte heller det någon nyhet. Men vad jag inte visste var att det band han spelade i runt mitten av sjuttiotalet, White Horse, tidigare hade hetat Motlee Croo (osäker på stavning) och att de även körde med ett snurrande trumset på sina konserter. Med andra ord verkar det som att Mick Mars hade en hel del att säga till om under Mötley Crües tidiga år.
Mamman till trummisen i White Horse hade lilla kameran framme och förevigade detta framträdande där hennes son snurrar runt, och nästan möter sin död (ser det ut som i alla fall) på ett rejält hemmabygge, Martin Timell-style. Mick Mars är för övrigt tjommen med mustaschen:


Samma tjomme som laddat upp trumklippet på youtube har även laddat upp en hemmavideo med Mick Mars (från den tiden då begreppet hemmavideo inte behövde innebära något snuskigt). Det verkar som att det är trummisen från just White Horse som sköter intervjuandet och det talas en hel del gamla minnen). Intressant:
Del 1


Del 2


Och så ett klipp som i alla fall får mig att bli lite ledsen i ögat, inte visste jag att Mick Mars var så illa däran även om jag har förstått att den sjukdom han lider av, ankylosing spondylitis, inte är något man tar med en klackspark. Goda nyheter är att han numera mår bättre efter en höftoperation och bättre medicinering mot smärtan:


Det vore väl dumt att inte ta med ett klipp från 1987 när Tommy Lee spelar trummor upp och ned. Tekniken har gått lite framåt på de tolv år som passerat sedan White Horse körde sin version av det snurrande trumsetet!


Nu blir det lite Italiensemester och därmed blogg-uppehåll.
Vi ses nästa vecka igen.

Inga kommentarer: