tisdag 12 augusti 2008

Sammy Davis Jr - klara färdiga dyrka!



Jag behöver väl inte påpeka att Sammy Davis Jr är bra mycket coolare än de där andra spånen i Rat Pack. Skulle Frank Sinatra eller Dean Martin någonsin gå med i Church of Satan? Skulle inte tro det!
Nu är det väl inte helt klarlagt att Sammy Davis Jr var med i Church of Satan, men många vill i alla fall påstå det.
Däremot var han ju med i en av världens bästa filmer, Cannonball Run, så där blir det givna pluspoäng och reservationslös dyrkan.
Svensk fru hade han också, ett tag i alla fall. I USA blev folk som tokiga då giftermål över rasgränserna var förbjudet enligt lag i 30 delstater vid den tiden. Världen är allt bra tokig!

Här är ett framträdande med Julie Andrews 1972 eller 1973. Det verkar vara något sorts medley, vet inte vad som är med i början, eller vad som är med i slutet, men låten i mitten heter i alla fall ”Spinning Wheel” och är sjukt bra.
Att Sammy, som i det här klippet inte många år från 50-strecket, verkar ha blivit någon sorts discosnubbe vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om men låten svänger som satan i alla fall.


Min bästa Sammy Davis-låt är plockad från samma skiva som “Spinning Wheel”. Skivan heter ”Something For Everyone” och gavs ut av Tamla Motown 1970. Låten heter ”You Better Sit Down Kids” och är en Sonny Bono/Cher-cover från 1967 tro det eller ej. Inga rörliga bilder finns, men lyssna och impas av den fräcka trummisen.


Givetvis avslutar jag med lite Cannonball Run. Outtakesen under eftertexterna är fantastiska. Men det vet ni ju redan. Och till alla ungdomar där ute, ladda hem och titta för bövelen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Sammy = hängde även med Anton LaVey och hade inga problem med att ligga med den ofrivillige horan/porrdonnan Lovelace. Vi ger Sammy en extra klapp på axeln.