måndag 18 augusti 2008

Dragonforce tallar på varandra!



Hårdrock är ju för jävla töntigt ibland (ofta). Och det hela passar ju så perfekt in när ett töntigt band som Dragonforce publicerar en så här töntig bild (som ni hittar i nya numret av Close Up Magazine).

Förutom att bilden inte är så töntig egentligen. Det kan vara något av det mest homoerotiska jag sett i hårdrocksväg och genom det så utmanar ju Dragonforce stereotyper och machokillar i sin publik.

Och homosexuell kärlek är ju äkta kärlek som Dennis Lyxzén sa när han var på provkationshumör på Söderköpings fritidsgård någon gång på mitten av nittiotalet. Kan ha varit samma kväll som han introducerade den nya krullhåriga basisten som en bög från Tyskland. Mina kvällar med Refused har flytit ihop i minnets mörka vrår.

Den lilla frågan är ju:
Var det meningen att den här bilden skulle se ut som en ormgrop i tekniska metal-landet? Eller är det ett misstag i arbetet? Hur det än är med den saken är bilden fantastisk, på alla sätt och vis. Förutom den där fördömda keyboard-gitarren. Är den snubben med i bandet på riktigt?

Bilden är för övrigt tagen av Frank White, en tjomme som redan för 20 år sedan var het i fotobranschen. Då som fotograf av ungefär varenda band som fanns i Hollywoods glamscen. Här ser ni honom i full färd med att plåta Brett Michaels. Bilden är tagen ur boken American Hair Metal skriven av Steven Blush (som även ligger bakom boken och filmen American Hardcore, men där måste associationsbanan avslutas, annars tar det aldrig slut).

3 kommentarer:

Magnus Tannergren sa...

Det där var fanimej bara äckligt.

This Charming Man sa...

jag trodde först att herr fotograf också var en glamhora. håret ser föredömligt högt och fluffigt ut och de vita kvinnostövlarna är helt enorma.

Pelle Gunnarsson sa...

Men i samma storlek?
Man undrar...