onsdag 22 oktober 2008

Svartabörsnasare. Vänligen självdö.


AC/DC och Metallica har i alla fall fått fart på biljettdebatten i Sverige och den öppna svartabörsförsäljningen av biljetter. Att systemet vi har nu inte fungerar är ju helt uppenbart.

Till råga på allt verkar det givetvis som att det pågår en hel del fuffens hos både Ticnet och ATG-ombuden. Sluta med det era nedrans mög!

Markus Larsson säger något vettigt, för en gångs skull. Jo, jag raljerar, igen. Enda anledning till att jag tycker det är vettigt är ju för att han tycker precis som jag.

I danmark är det olagligt att sälja biljetter vidare för högre pris än inköpspris.
Inget att snacka om, inför i Sverige omedelbums!

Givetvis är Ticnet inte med på banan utan vill istället starta en egen auktionstjänst för att sälja biljetter. Alltså, de vill kunna tjäna precis lika mycket pengar som svartabörshajarna. Greedy Bastards!!

Jag ber om ursäkt för alldeles för många länkar till Aftonfabeln. Det ska inte upprepas.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Hur gåre med skivbolaget nu för tiden? Vill minnas att jag tjackade grejer av dig back in the day.

Finns Chrome Mag fortfarande?

Anonym sa...

Vet en gris här i stan som printade ut 20 metallica plåtar diwekt när dom släpptes (07) å sålde för det dubbla. Borde straffas med kastrering! Som tur är så har han sålt sin tobaksaffär. Ett jubb för Sverker elle Josefsson kanske?

Anonym sa...

Varför ska man för just konserter införa näringsförbud när det inom resten av sammhället är tillåtet att köpa varor för ett pris och sedan sälja det vidare till ett högre (eller lägre) pris?

Det är ju den mest grundläggande mekanismen i en marknadsekonomi!

Om ett ATG-ombud säljer biljetter på ett sätt som strider mot avtalet med Ticknet är det ett avtalsbrott och då finns sanktionsmöjligheter för Ticknet att ta till.

En lagstiftning mot att vidaresälja biljetter torde vara ett allvarligt brott mot EU's lagstiftning om fri rörelse av kapital, varor och tjänster... Ni vet väl vad ni röstade om 1994?

Pelle Gunnarsson sa...

Men åh! Jobbig människa att vara anonym.
Jag bortser från ditt inlägg.

Anonym sa...

Pelle! Kryp fram från ditt lilla gömställe bakom stenen och våga stå för din önskan om en planekonomi...

Snacka om att göra det enkelt för sig, först orera en massa åsikter och tyckanden och sedan inte våga ta diskussionen.

Varför ska jag registrera mig låta mig översvämmas med reklam? Nej tack, jag registrerar mig inte om jag inte måste - frågan är istället varför du tillåter anonyma kommentarer om du ändå inte tänker besvara obekväma sådana...

En annan fråga: Vad tycker du om arrangörernas chockhöjning av biljettpriserna som ett sätt att tjäna mer pengar utan att tillför något? I mitt tycke är det betydligt värre att ett företag i monopolsituation höjer priserna tills efterfrågan sjunker till detsamma som antalet platser?

Tänk om nu arrangörerna var så bra och verkligen tänkte på fansen, då skulle artisterna uppträda tillräckligt mycket för att alla skulle kunna få se sin idoler. Men ack så är det den rådande marknadsekonomin som styr, varpå artister och arrangörer gör minsta mjöligt för mesta pengar. Det är naturligtvis människans lathet som är orsaken - och anledningen till att vi har marknadsekonomi.

Vad jag vill säga är att rikta din vrede rätt - mot dina idoler som är så j-vla lata att dem inte orkar möta fansen! Att rikta vreden mot folk som ser en affärsmöjlighet i andras lathet ser jag som mer som något kreativt! :-)

Unknown sa...

Jisses.

Pelle Gunnarsson sa...

Damn! Här raljerar jag ur mitt svarta hjärta och så får jag värsta genomtänkta debattinlägget tillbaka. Hur ska det här gå?
” Varför ska man för just konserter införa näringsförbud när det inom resten av sammhället är tillåtet att köpa varor för ett pris och sedan sälja det vidare till ett högre (eller lägre) pris?

Det är ju den mest grundläggande mekanismen i en marknadsekonomi!”
När det gäller kultur är det banne mig tillåtet med ett visst mått av socialism. Bröd och skådespel åt folket, inte bara åt de som har råd.

Ni vet väl vad ni röstade om 1994?
Jag vet i alla fall vad en knapp majoritet röstade för.

”anonyma kommentarer”
Kan man inte skriva in ett namn, typ Arne Sunesson, 44, Rågsved? Jag trodde det.

”arrangörernas chockhöjning av biljettpriserna”
Har det skett en sådan? Det gäller väl bara stor dynga. Visserligen gäller ju debatten just stora band, men det mesta jag går på kostar en hunka. Helt lagom.

”Tänk om nu arrangörerna var så bra och verkligen tänkte på fansen, då skulle artisterna uppträda tillräckligt mycket för att alla skulle kunna få se sin idoler.”
Jag har fått intrycket att artister spelar mer nu, för att täcka upp svikande försäljning.

Och svartabörsförsäljning är ju knappast att jämföra med marknadsekonomi, det handlar ju inte om alla biljetter. Kan tänka mig att en tredjedel säljs på svarta marknaden, vilket givetvis leder till högre priser än om det vore flytande priser på alla biljetter.