torsdag 26 juni 2008

Fantastisk låt, Uselt album. Del 1.

Stryper: All For One

Att lyssna på amerikanska Strypers skivan ”Against The Law” från 1990 är en enda lång plåga, en skärseld kan man säga om man vill vara lite rolig.
Det är ohämmade Van Halen-plagiat, låtar med smygfunk, hejdlöst gitarrunkande och mögiga ballader. Lägg till det ett allmänt moraliskt fanbärande, om att vara snäll och säga nej till flickor. Skivan innehöll däremot inte tillräckligt med predikan för många die-hard fans vilket fick dem att beskylla bandet för att ha förlorat sin tro. Nåväl, vi lämnar tron därhän och går till saken.
Den enda bra låten.
För undangömd som nummer tio av elva spår ligger ”All For One”. En lite halvslö och kanske till synes standardiserad bit som textmässigt kretsar kring världens förfall, men att vi givetvis kan ändra allt om vi står upp för varandra.
Jaja, trummisen Robert Sweet lägger i alla fall grunden med ett drivande trumspel och refrängen är en sån där evighetsvariant som Gamma Ray brukar vara fantastiska på att göra. Det här är dock ingen power metal, utan hederlig åttiotalsglam ända ut i fingerspetsarna.

Tyvärr verkade bandet självt inte förstå hur bra låten verkligen är. Det finns ju ingen video inspelad till den! Youtube-länken får istället gå till en astråkig audiolänk. Så blunda och digga.

Resten av skivan kan ni, som sagt, undvika.

2 kommentarer:

Magnus Tannergren sa...

Fan vad glad man blir när man hör sånt här!

Anonym sa...

Bra låt! Där fick man för att man hoppade av Stryper-tåget för tidigt. Som straff blir det nu till att åka hem och lyssna på Lonely på repeat hela aftonen.